Projecte chromebooks a partir de 3r

PROJECTE CHROMEBOOKS A PARTIR DE TERCER

El chromebook és un ordinador portàtil del qual disposen tots els alumnes des de 3r fins a 6è de la nostra escola. El seu sistema operatiu és de Google i això ens proporciona nombrosos avantatges com ara el treball online, que és el que ens permet dur a terme, per exemple, totes les classes que fem en el període de confinament com a conseqüència del Covid-19.

 

Amb els chromebooks podem treballar a distància i simultàniament, per la qual cosa són molt útils a l'hora de contactar amb els mestres o amb els companys i companyes a l'hora de fer treballs en grup o completar exercicis amb l'ajuda d'algú sense la necessitat de trucar-se o d'emprar cap altre dispositiu.

 

El seu sistema operatiu està basat en el navegador Chrome, el més universal de tots avui dia, i només necessitem un compte de Gmail per poder-hi treballar.

 

Diàriament, gràcies al chromebook i a l'entorn de Google o G-Suite, utilitzem:

 

  • El correu electrònic Gmail.

  • El Calendar o una eina que ens fa d'agenda online.

  • Google Drive, on tenim guardats al núvol tots els nostres documents, presentacions, fotografies, etc. i que hi podem accedir des de qualsevol lloc del món i a l'instant només amb l'esmentat compte de Gmail.

  • Documents.

  • Fulls de càlcul.

  • Formularis.

  • Youtube.

  • Meet, molt útil en aquests moments, que ens permet fer trobades a distància amb àudio i imatge sense límit de participants.

  • Google Classroom o un contenidor que permet compartir tasques en diferents formats entre mestres i alumnes amb una pràctica i fàcil correcció.

 

Els chromebooks no ens plantegen problemes de capacitat atès que tots els nostres arxius són al núvol i, altrament, no necessiten manteniment atès que les actualitzacions són automàtiques i gratuïtes ja que van a càrrec de Google. Chrome, el navegador, controla els virus i els chromebooks estan dotats d'un sistema de control i bloqueig que impedeix l'accés a continguts poc apropiats o tòxics.

 

Aprendre a fer anar un chromebook és ràpid i senzill, per la qual cosa els nostres alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior l'utilitzen amb facilitat i els alleugera molt a l'hora de fer tasques.

 


També et pot interessar...

Ideari

El Nostre Estil L'amor considerat com a punt de partida per a una educació integral i l'únic mitjà que la fa possible La relació senzilla i prope...

llegir més »

Projecte educatiu

En un món en constant canvi, on les innovacions es produeixen d'una forma accelerada i la quantitat d'informació es multiplica d'una forma expone...

llegir més »

Història

HISTÒRIA DE L’ESCOLA I DEL SERVEI QUE PRESTA A LA POBLACIÓ  Per conèixer l’origen de l’Escola Vedruna de Palafrugell, hem de fer un salt enrera fi...

llegir més »